EGA i 2015 og derefter?
EGA-reglerne 2012-2015: Et komplekst værk Ændringerne i EGA systemet i januar 2012 var særdeles omfattende med spidsfindige matematiske beregningsmodeller for justering
Read MoreGolf-Reglen publicerede i sin tid et beregningsskema til EGA-årsrevision af handicap. Beregningen var simpel og tog udgangspunkt i Medianen af scorer og alle kunne – uden særlige matematiske forudsætninger – beregne sig frem til resultatet af årsrevisionen og endda følge udviklingen i løbet af året.
EGA har skrottet Median-modellen og i stedet indført en ret avanceret matematisk model baseret på beregning af grænseværdier for scorer der relaterer sig til den enkelte bane hvor der er spillet på.
DGU’s forklaring til den nye beregningsmodel lyder jo meget enkel:
(Bemærk dog den blå tekst og se så hér: ahr-2016-19 hvordan den lille henvisning til matematikken skal forstås)
Eksempel 1: En spiller har ved årsskiftet 1/1 2017 handicap 11,7 og har siden 1/1 2016 afleveret 11 tællende runder. De opnåede stablefordpoint i alle 11 runder omregnes til et handicapinterval som statistisk set bør kunne have produceret sådanne scores. Intervallet ligger mellem 13,0 og 16,8, og spilleren har således et for lavt handicap (da den nedre grænse er 13,0). Forskellen på spillernes handicap og den nedre grænse er 1,3 og dette oprundes til 2 for at finde nærmeste større heltal. Da spilleren er i handicapgruppe 3 må handicappet maksimalt ændres med 3 og en ændring på 2 er således tilladt. Spillerens handicap foreslås således hævet fra 11,7 til 13,7. – Fangede du den??
Vi får lyst til at spørge om den nye model mest er lavet for at holde EGA ved magten.
Modellen forekommer ihvertfald totalt fremmedgørende for de fleste golfere, som ikke har en chance for at følge hvor deres præstationer på baner ender i handicap-mæssig forstand.
Der er flere grunde til at Golf-Reglen “er stået af” på den nye model. Specifikt vil vi nævne:
Mvh. GolfBird /
Golf-Reglen.dk
EGA-reglerne 2012-2015: Et komplekst værk Ændringerne i EGA systemet i januar 2012 var særdeles omfattende med spidsfindige matematiske beregningsmodeller for justering
Read More